طراحی وب سایت چیست؟
با رشد روز افزون استفاده از اینترنت و جامعه مجازی میتوان گفت که اینترنت یکی از اعضای خانواده برای کاربران شده است. ولی برای بهرهمند شدن از فواید این جامعه مجازی نیاز به تولید وب سایت و طراحی وب سایت است .طراحی وب سایت، طراحی سایت یا همان Web Design، دقیقا به معنای تلاش برای ایجاد یک پایگاه اینترنتی برای ارائه خدمات، فروش محصول یا اطلاع رسانی است.
طراحی وب سایت یک پروسه است که از لایهسازی صفحات وب، تولید محتوا، طراحی گرافیکی و رعایت اصول سئو تشکیل شده است. در واقع اگر شما میخواهید یک وب سایت قدرتمند ایجاد کنید که بتوانید با استفاده از آن خدمات، محصول یا هر چیز دیگری را به صفحه اول گوگل بیاورید، باید تمام اصول فنی و ظاهری طراحی یک وب سایت را رعایت کنید.
تعریف وب سایت
وب سایت مکانی از اینترنت است که صفحه یا تعدادی از صفحات را در خود برای هدفی خاص نگهداری می کند ، در واقع این مکان مجموعه ای از صفحات است که برای هدفی خاص ایجاد شده اند.
عناصر طراحی وب
طراحی وب بسیاری از عناصر بصری کلیدی به شرح زیر را در بر دارد:
۱-چیدمان:
این روش چیدمان گرافیک، تبلیغات و متن است. در دنیای وب، یک هدف اصلی کمک به بازدید از اطلاعات مورد نظر خود در یک نگاه است. شامل حفظ تعادل، سازگاری و یکپارچگی طرح است.
۲-رنگ:
انتخاب رنگ به هدف و مشتری بستگی دارد. این می تواند یک طرح سیاه و سفید ساده تا چند رنگ باشد و شخصیت شناسی فرد یا برند یک سازمان را با استفاده از رنگ ها در وب انتقال دهد.
۳-گرافیک:
گرافیک ها می توانند شامل لوگو، عکس، کلیپ آرت یا آیکون باشند که همگی باعث تقویت طراحی وب می شوند. برای تجربه مناسب کاربر، این کارها باید به شیوه درست صورت گیرد، با رنگ و محتوای صفحه وب کار کنند، در حالی که آن را بیش از حد پر ازدحام یا کند نکند.
۴-فونت ها:
استفاده از فونت های مختلف می تواند باعث افزایش طراحی وب سایت شود. اکثر مرورگرهای وب فقط می توانند تعداد انتخابی از قلم ها را بخوانند، معروف به “فونت های امن وب ” هستند، بنابراین طراح شما به طور کلی در این گروه پذیرفته شده کار می کند.
۵- محتوا:
محتوا و طراحی می توانند با هم همکاری کنند تا پیام سایت را از طریق تصاویر و متن افزایش دهند. متن نوشتاری باید همیشه مرتبط و مفید باشد تا خواننده گیج نشود و آنچه را که می خواهد در اختیار آنها قرار دهد تا در سایت باقی بمانند. محتوا باید برای موتورهای جستجو بهینه شده و از طول مناسب برخوردار باشد و شامل کلمات کلیدی مرتبط می باشد.
ایجاد طراحی وب سایت کاربر پسند
علاوه بر عناصر اصلی طراحی وب که یک سایت را زیبا و بصری جذاب می کند، یک وب سایت باید همیشه کاربر نهایی را در نظر بگیرد. با توجه به عوامل زیر می توان کاربر پسندی وب را بدست آورد.
۱- نویگیشن Navigation:
معماری سایت، منوها و سایر ابزارهای نویگیشن در طراحی وب با توجه به چگونگی جستجو کاربران ایجاد می شوند. هدف این است که به کاربر کمک کند تا به سهولت، با یافتن کارآمد اطلاعات مورد نیاز خود، در سایت حرکت کند.
۲-چندرسانه ای Multimedia:
محرک های ویدئویی و صوتی مرتبط در طراحی می تواند به کاربران کمک کند تا اطلاعات را به دست آورند و به راحتی و سریع فهم را توسعه دهند. این می تواند بازدیدکنندگان را تشویق به صرف وقت بیشتر در صفحه وب کند.
۳-سازگاری Compatibility:
برای افزایش بازدید از سایت، صفحه وبی را طراحی کنید تا در مرورگرها و سیستم عامل های مختلف به همان اندازه عملکرد خوبی داشته باشید.
۴-فناوری Technology:
پیشرفت در فناوری به طراحان این آزادی را می دهد که بتوانند حرکت و نوآوری را اضافه کنند و طراحی وب را همیشه تازه، پویا و حرفه ای می سازد.
۵-تعاملی Interactive:
با افزودن کادرهای تفسیر و نظرسنجی در طراحی، مشارکت فعال کاربر را افزایش دهید. با استفاده از فرم های ایمیل و ثبت نام در خبرنامه، کاربران را از بازدید کنندگان به مشتری تبدیل کنید.
هدف از طراحی سایت چه میتواند باشد؟
وب سایتها انواع مختلفی دارند. ممکن است هدف یک فرد از طراحی سایت با هدف فرد دیگر از زمین تا آسمان تفاوت داشته باشد. امروزه تقریبا برای هر هدفی یک سایت طراحی میشود تا به عنوان پایگاه اطلاع رسانی یا فروش یا هر منظور دیگری مورد استفاده قرار بگیرد.
با یک جستجوی ساده در اینترنت میتوانید متوجه تعداد زیادی از وب سایتهای تجاری، E-Commerce، خبری و وبلاگهای شخصی شوید که فعال هستند. اما اگر دقت کنید موفقترین این سایتها، گروههایی هستند که از اصول طراحی سایت و بهینه سازی و هدف گذاری سئو پیروی کردهاند تا اطلاعات درون وب سایت خود را به مشتریان یا بازدیدکنندگان هدف خود نمایش بدهند.
برای راه اندازی سایت به چه چیزی احتیاج داریم؟
4 بخش اصلی برای ساخت سایت
توجه داشته باشید که این موارد پیش نیازهایی هستند که هر نوع سایتی (فروشگاهی، شخصی و شرکتی) آنها را لازم دارد.
1.دامنه: نامی که در اینترنت برای خود ثبت میکنید
انتخاب یک نام مناسب برای دامنه (برای مثال www.arnikweb.ir)، اولین قدم برای ساخت یک وبسایت است. کاربران برای رسیدن به سایت شما، به یک آدرس اختصاصی در اینترنت نیاز دارید. بابت ثبت و تمدید سالیانه این دامنه باید یک هزینه پرداخت کنید. پیشنهاد میکنیم، نام دامنه را کوتاه و ساده انتخاب کنید، تا در ذهن بماند.
2.هاست: فضایی که در دنیای اینترنت اجاره میکنید
نیاز بعدی، داشتن یک فضا برای ورود و ذخیره اطلاعات و محتوای سایتتان است. به این فضا هاست گفته میشود و دقیقاً مثل هارد کامپیوتر یا رم گوشی شماست. یعنی فضایی که اجازه ذخیره اطلاعات، فایلها و همۀ محتوا را به شما میدهد. این هاست یک هزینه ماهیانه یا سالیانه برای شما خواهد شد. این هزینه بر اساس میزان فضا و کیفیت آن محاسبه میشود.
3.قالب: دکوراسیون سایت شما محسوب میشود
یک لازمه دیگر برای ساخت وب سایت، قالب است. قالب یا پوسته، همان طرحی است که مخاطبان شما میبینند و با آن تعامل میکنند. یک قالب خوب دو ویژگی مهم دارد: اول اینکه کاربردی است و باعث گیج شدن کاربر نمیشود؛ دوم اینکه از لحاظ بصری زیباست.
شما برای انتخاب قالب وبسایت خود دو انتخاب دارید:
- قالب آماده: یک راهش این است، که بهسراغ قالبهای از پیش طراحی شده و آماده بروید و آنها را با توجه به نیاز خود ویرایش دهید. این قالبها معمولاً برای شما هزینه بسیار کمتری خواهند داشت. اما مساله اینجاست که قالبهای آماده شاید در شرایطی خاص دست و پای شما را ببندند.
- قالب اختصاصی: اگر مشکلی با هزینه نسبتا بالا ندارید و به دنبال یک طراحی منحصر به فرد هستید، سفارش قالب اختصاصی خود را به عهدۀ یک شرکت طراحی سایت، بسپارید. معمولاً چنین قالبی بیشتر با نیازها و سلیقه شما جور است. اما هزینههای طراحی آن معمولا چند برابر قالبهای آماده است.
4.سیستم مدیریت سایت: برای آنکه همهچیز تحت کنترل باشد
یک بخش مهم از هر وب سایتی، سیستم مدیریت آن است. این سیستم اجازه کنترل کامل و ویرایش وب سایت را به شما میدهد. این سیستم در واقع مثل یک استخوان بندی است که قالب شما بر روی آن سوار میشود.
از زمانی که سیستمهای مختلف برای ساخت و مدیریت سایت معرفی شدند، کار طراحی سایت بسیار ساده شد. چرا؟ چون دیگر هر کسی میتوانست با یک هزینه مناسب وارد اینترنت شود، یک سایت خوب بسازد و به سادگی آن را مدیریت کند
اگر قرار باشد خود شما یک سیستم اختصاصی برای مدیریت سایتتان ایجاد کنید، هزینه آن به دهها یا حتی صدها میلیون میرسد. اگر هم قرار باشد که ابزاری برای مدیریت نداشته باشید، عملاً توسعه و به روز رسانی سایت سخت یا حتی غیر ممکن میشود. در واقع یک سایت همیشه سیستم مدیریتی دارد، فقط شاید طراح سایت شما چیزی درباره آن به شما نگوید.
بهجز سیستم مدیریت اختصاصی که استفاده از آنها، هزینهای بالای دهها یا شاید صدها میلیون تومان آب میخورد، بقیه سیستمهای مدیریت سایت را به دو دستۀ کلی زیر تقسیم میکنیم:
- سایتساز / فروشگاهساز: همانطور که از اسمش پیداست، ابزاری برای ساخت و مدیریت یک فروشگاه اینترنتی است. زمانی که شما از یک سایتساز استفاده میکنید، دیگر نیازی به تهیه هاست نخواهید داشت. چرا که این هاست توسط خود شرکت ارائه دهنده تهیه میشود.
البته این تنها مزیّت سایت سازها و فروشگاه سازها نیست. مزایای دیگر سایت ساز، پشتیبانی دائمی و همینطور قابلیتهای زیاد برای مدیریت و ویرایش سایت است. در واقع، به کمک سایت ساز، میتوانید با چند کلیک به راحتی بخشهای مختلف سایت خود را تغییر دهید.
- سیستم مدیریت محتوا (CMS): سیستمهایی که با هدف مدیریت محتواها یا محصولات سایت شما ساخته شدهاند. برای استفاده از این نوع سیستمها، شما باید هاست، دامنه، قالب و … به صورت جداگانه خریداری کنید. البته یک طراح معمولاً این کارها را برای شما انجام میدهد و در ازای آنها هزینه دریافت میکند.
مزیت بزرگ سیستمهای مدیریت محتوا (Content Management System) امکان توسعۀ آنها توسط شماست. اما در مقابل یک ایراد بزرگ دارند و آن نداشتن پشتیبان است. در واقع، شما باید یک هزینه جداگانه بابت پشتیبانی به یک طراح بدهید که معمولاً از هزینه سایتسازها بیشتر است. به علاوه، امکان ویرایش قالب در این سیستمها معمولاً محدود است و شما بعد از ساخت سایت، به سختی میتوانید آن را تغییر دهید.
5.قراردادن سایت طراحی شده روی فضای خریداری شده
ما تمامی این مراحل را به ترتیب برای شما انجام می دهیم ، حتی نام سایتتان را می توانید از گروه ما درخواست کنید ، زیرا انتخاب نام سایت -domin- می تواند نقش مهمی در سئو و موتورهای جستجو داشته باشد. و در نهایت می توانید محتوا های خود را در سایت بارگذاری کنید.
بدون دیدگاه، دیدگاه خود را در زیر اضافه کنید!